K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Kandy

2018. március 23. - Kittcsi83

Kandyban masfel napunk volt. Tegnap reggel Dambullabol indultunk. Kenyelmesen megreggeliztunk, majd kisetaltunk a buszmegalloba. Elotte meg kotelezoen vasaroltunk vizet a nagyboltban, meg csokit is, aztan kb ahogy megerkeztuk a megalloba, a masodik buszra mar szalltunk is fel. Sikerult allami buszt kikapnunk, igy lassab zotykolodesre szamithattunk, ami igy is volt. Kb 2 ora alatt ertunk Kandybe. Az utolso 12 kilometert  gyokketovel tettuk meg, mert akkora dugo ovolt a varosba vezeto uton es a varosban is.

A szallasra harom kulonbozo modon jutottunk el negyen, a miertet nem reszleteznem. A&E tuktukkal, Zs kisebb kerulovel, en meg toronyirant, elsokent ertem a celhoz. Becsekkoltunk, lepakoltunk es mar indultunk is a Royal Botanic Gardenbe tuktukkal, mert fogytan volt az idonk, sajnos a park fel 6-kor bezart. Igy legalabb gyorsan odaertunk es volt bo 2 orank setalgatni ott. Csodaszep volt a kert, mindenfele palmaval, fenyovel, orchideaval, elmeny volt ott lenni. Este meg kruzoltunk a varosban, vacsiztunk egyet egy arab kajaldaban (Kandyban van sok muszlim is), aztan hazafele beugrottunk egy NI-ba (innentol kezdve ez a Nemzeti Italbolt roviditese lesz), vettunk ket sort, persze nyilvan at lettunk verve, a szokasos 150 helyett 250 rupiaert adtak darabjat. Ezeket a teraszkankon elfogyasztottuk A tarsasagaban, aztan nyugovora tertunk.

Masnap reggel elmentunk reggeliert, azt bevagtuk es indultunk is a Fog Templomba. Ott orzik Buddha szemfogat. Nagyon szerencsesek vagyunk, mert Buddhanak a kulonbozo megmaradt alkatreszeihez volt szerencsenk mar Burmaban (hajszal) es itt Sri Lankan, Anuradhapuraban (kulcscsont) is. Na ehhez a foghoz kigyozo sor allt, persze nyilvan nem lehetett latni, mert vagy 9 dobozba volt csomagolva. De az oreg nenik lelkesen tolakodtak, hogy minel hamarabb meglathassak, persze mikor mar odaer az ember a szent hely ele, epp csak egy pillantast vethet a szent targyra, aztan el lesz hatjtva, igy nem lattuk sok ertelmet utolag sem a mihamarabi odajutasnak.

A templomot a tobbiek jol megneztek maguknak, en addig pihentem. Aztan a kovetkezo napirendi pont egy brit temeto volt, elotte meg A intezett maguknak estere kis sri lankai tancos mulatsagot. A temetoben szerecsere nem voltunk sokat, bar a fiuk szerint erdekes volt. Aztan megneztunk meg par templomot, majd egy picit turaztunk az Udawattakele Royal Forest Sanctuary-ben. Utana kulonvaltunk, A&E ment a tancira, mi meg felmentunk Bahirawakanda Vihara Buddha szoborhoz tuktukkal, ahonnan csodas kilatas nyilt a varosra.

Innen elsetaltunk a varoskozpontba, ott boklasztunk. Ittunk finom juice-okat, aztan elindultunk haza. Egy kicsi NI-ben vettunk 160-ert/db sort, azt hazahoztuk, betettuk a frigoba. Vettunk meg sultkrumpli csipszet is sorkorcsolyanak. Vacsizni a hotel melletti arab kajadlaban voltunk, Zs vegre csikken curry-t evett, en pedig kottut. Itt volt eddig a legfinomabb.

Aztan a teraszon elsorozgettunk, csipszeztunk, bamultuk a kivilagitott varost kozben (szuper a panoramank).

Holnap indulunk megmaszni az Adam's Peak-et, drukkoljatok nekunk, hogy meg tudjuk maszni a tobb, mint 5500 db lepcsot!

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr5413774450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása