K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Vegtelen aranyhomokos tengerpart, palmafak es a jol megerdemelt pihenes. Ez Tangalle.

2018. április 04. - Kittcsi83

Elozo este megbeszeltuk, hogy koran indulunk majd Tangalleba, minek legyunk sokaig ezen a "szuper" szallason, inkabb keljunk fel koran es induljunk el mielobb, hogy a delutant mar a tengerparton tudjuk tolteni. Rankfer mar a pihenes, jo sokat utaztunk, setaltunk, kirandultunk mindenfele, ideje van mar annak, hogy egy kicsit lassitsunk a tempon es a pihenesre fokuszaljunk. Ehhez a tevekenyseghez pedig Tangalle tokeletes helyszint biztosit.

Szoval reggeli utan indultunk a buszallomasra, kb negyed 9-re oda is ertunk. Az volt a mondas, hogy Tangalleba a kozvetlen buszok 20 percenkent jarnak, elozo este meg is kerestuk, honnan fog indulni a busz, hogy reggel ezzel mar ne kelljen foglalkozni. Ahogy odaertunk a megallohelyre, egybol letamadtak minket a tuktukkerek. Mar rutinosan valaszolgattunk a szokasos kerdesekre, hogy hova megyunk (Tangalle), oooo, oda nincs am kozvetlen busz (hiaba lattuk elozo este a sajat szemunkkel). Es amugy is, en 2 ora alatt elviszlek oda, csupan 7000 (3500/tuktuk) rupiaert, ami amugy teljesen realis ar lett volna ekkora (76 km) tavolsagra. Mondtuk nekik, hogy ez a 2 ora jol hangzik, de ez veluk ugy sem ennyi ido lenne es nekunk van idonk varni es amugy is a buszjegy csupan negyunkre kb 600 rupcsi lesz. Azert ez orasi kulonbseg.

Meg probalkoztak kulonbozo ervekkel, miert is kene oket valasztanunk, melyekre mindig visszavalaszoltunk, hogy miert is nem eri meg nekunk az o szolgaltatasuk. Nem mellesleg az eddigi tapasztalatok alapjan a buszok csak ugy szaguldottak el a tuktukok mellett, ugyhogy elegge hitetlenkedve hallgattuk ezt a ket oras utat, amikor a busznak kellett kb annyi. Viszont Zs bedobta az atombombat, hogy ugye mi nem gazdag nemetek vagy amerikaiak vagyunk es utana jott is a talalos kerdese egybol. Kerdezte a sracokat, hogy 1 dollaert hany rupiat kell adniuk? Mondtak is helyesen, hogy kb 150-et. Erre meg valaszolt nekik, hogy nalunk meg kb 260-at, na erre elkezdtek szornyulkodni es hagytak is minket beken. :)

Behuzodtunk az arnyekba, mert mar olyan dogmeleg volt fel 9-kor, hogy alig lehetett elviselni. Az a busz nem jott, ami nekunk kellett, ezert Á mar felvetette, mi lenne, ha Mataraig elmennenk (oda rengeteg busz ment) es ott atszallnank. De mi mondtuk, hogy varjunk, hat Colombo fele csomo 32-es busz elment mar, csak jon a mienk is vegre. Megbeszeltuk, hogy varunk negyed 10-ig, ha addig nem jon a busz, akkor johet az atszallasos verzio. Pont egy Mataraba tarto jarat elindult ekkor, arra meg megprobaltunk felszallni, de nem engedtek, es ekkor csodak-csodajara megjott a mi buszunk. Szerencsere nem volt tomve, igy viszonylag kenyelmesen utaztunk es 3 ora helyett 2 ora alatt itt voltunk, mivel egy expressz busszal jottunk.

A terv az volt, hogy szerzunk valahonnan sort, mert az eddigi tapasztalatok azt mutattak, hogy meno helyeken kb 500 rupia a doboz sor ara, ami ugye NI-ben csak 150. Osszeszamoltuk, mennyit akarunk venni az elkovetkezendo egy hetre, mivel azt lattuk egyertelmuen a terkeprol, hogy a szallasunk kozeleben NI nem lesz es kb bolt sem. Meg Galleban a fiuk megneztek a buszpalyaudvar melletti NI-t, de az nem volt hajlando 9-kor kinyitni, igy a sor beszerzest Tangalleban kell megoldanunk.

Leszallva a buszrol arnyekba huzodtunk, aztan elkezdtek a fiuk keresni terkepen, hol lehet bolt. En meg gyorsan beszaladtam a mogottunk levo uzletbe, ahol az ottani elado ember hipp-hopp utba is igazitott. Tudva az iranyt a fiuk el is mentek felmerni a terepet. Kb negyed ora elteltevel jott Á, hogy elsore 200 rupiaval nyitottak/db, aztan elmentek megnezni egy masik NI-t, ami meg zarva volt, igy visszaterve az elso helyre gondoltak, hogy vesznek, de ekkor mar 210-et mondtak es kozoltek, hogy igazabol a 200-as ar sosem hangzott el. Ennel a pontnal jott vissza Á, hogy akkor mi legyen.

Idokozben ket srac kiszemelt minket, probaltak E-vel szoba elegyedni, de az angol kerdesekre o magyarul valaszolt, igy nem jutottak egyrol a kettore. En hallottam a beszelgetest, meg fel szemmel neztem is oket, tokeletesen felmertek, miert acsorgunk ott es miert nem indultunk el azonnal a hotelbe.

Igy, hogy Á megjelent, egybol elkezdtek targyalni vele. A ket srac kozolte, hogy tud segiteni a sor vasarlasban, 160-ert meg tudjak venni nekunk. Emellett 800 rupiaert/tuktuk el is szallitmanyoznak minket a Lanka Beach Bungalows-hoz. Ez mar szuper deal-nek hangzott, egy rizikofaktor volt benne, a sor megvasarlasa, mert a sracok elore kertek a penzt. Ami 24 db sornel eleg sok rupia, egesz pontosan 3840. Ugye mondtak, hogy csak akkor tudjak megvenni ezt igy nekunk, ha mi nem megyunk a boltba, igy a tuktukjukbol neztuk tisztes tavolsagbol a bevasarlast. Nagyon okosan csinaltak, nekik tuti a normal aron, vagy a mennyiseg miatt lehet kevesebbert adtak a sort es igy tutira kerestek meg 240 rupiat. Ez egy franko win-win helyzet volt, mindannyian jol jartunk. Ut kozben meg vettunk ket-ket 5 littyos vizet is es kb 20 perces tuktukozassal meg is erkeztunk erre a csodahelyre, ahol osszesen kb 6 teljes napot vagyunk.

Tangalle Sri Lanka deli partjan fekszik es azert tetszett meg nekunk, mert ide annyira a turistak mar nem jonnek le. A helyi kozlekedes miatt nehezen es lassan lehet ide eljutni, messze is van a reptertol, ezert a tobbseg a nyugati partot preferalja. Itt viszont csak a vegtelen hosszu arany homokos tengarpart van, alig van par resort es ezek sem igazan latszodnak ki a palmafak mogul, amik szegelyezik a partot. Ahol mi vagyunk, ott 6 db bungalo/lakosztaly van igy maximum 12 ember tud egyszerre itt lenni. Tok bekes az egesz, van egy szep feszitett viztukru medence, picivel tobb napagy, mint amennyi szukseges volna ennyi embernek, igy mindenki tud valasztani, hogy a parton fekszik a palmak alatt vagy a medencenel. A szoba csodaszep tagas, felig nyitott furdoszobaval, zuhanyzas kozben lehet bamulni a csillagokat es a palmafak tetejet, mikozben a meleg sos tengeri szel befuj a be nem uvegezett ablakokon.  Van egy gekkonk is, o a furdoszoba tukor mogott lakik es ha felkapcsoljuk a villanyt, amire jonnek a bogarak, akkor o nagyon jol tud lakmarozni, mert epp a lakohelyehez kozel, a lampahoz repul az osszes. A teraszunkon ket szek is van asztallal, meg egy dupla napozoagy is, oda is ki lehet fekudni es onnan pont ralatunk a gyonyoru kertre, a medencere es az oceanra is. A szobaban is lehet hallani az oriasi hullamokat, amibol rengeteg van, ez picit megneheziti a furdest, de ha ugyes es bator az ember, pont be tud menni ket hullam kozt furdeni es onnantol kezdve mar csak hullamoztatja ot az ocean. Persze neha jon hatalmas hullam, amibe bele kell ugrani, olynakor nincs mese. A viz kb 28 fokos, elkepesztoen meleg, nagyon jo benne furdeni.

Szoval ezen a paradicsomi helyen toltunk majdnem egy hetet, aminek sajnos mar el is telt a fele. A mai nappal meg van 3 teljes es egy fel napunk, szombat delutan indulunk vissza Colomboba, ahol meg majd alszunk egyet es vasarnap este indulunk majd onnan haza. Addig is kielvezzuk a meleget, a napsutes, a csendet es pihenunk. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr1013803310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása