K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Szosszenetkek

2015. augusztus 25. - Kittcsi83

Mai nap vegre sikerult egy, vagyis ketto (egy templom es egy vizeses) kivetelevel teljesiteni a programot. Lattuk a csodaszep vizi palotakat (Tirtagangga, Taman Ujung es Kerta Gosa) es temlomokat is.

Igazabol ezekrol hosszabban en nem tudok irni, inkabb meselek a napjainkrol, arrol, amit lattunk ut kozben. 

Legjobban azt birjuk az indonezekben, hogy nem komplikaljak tul a dolgokat. Van egy kis akadaly az uton? Terelni kell a forgalmat? Hat akkor a legegyszerubb lengetni egy letort faagat es azzal iranyitani a forgalmat. Kerekcsere? 3 ko koze egy faag, ez siman jelzi az elakadast, nem kell ide elakadasjelzo. :-)

Epp vallasi kormenet van es kilometeres sor all az egyik fouton? Senki nem dudal, nem anyazik, csak varakozik. Elmegy a tomeg, aztan indulhat ujra a forgalom.

Szembe jon veled egy auto, mikozben elozol? No para, mindenki felrehuzodik es gond nelkul megy tovabb a kozlekedes. Nincs egy ingerult gesztus sem, folytatodik az elet tovabb.

Ehes vagy? Mi sem egyszerubb, mint megallni az ut szelen es enni egy jo bakso-t vagy egy babi gulingot, esetleg egy nasi gorenget. Az, h azzal a kezzel vagjak a zoldseget epp, amivel elotte mosogattak? Kit erdekel? Senkinek semmi baja, eszik vigan barhol. A magyar ANTSZ pedig szivrohamot kapna, hogy nem tartjak be az egyes folyamatokat a talalas soran...hahaha :-)  

Kell valami? Alkudj. Szinte semminek nincs fix ara, csak amire ra van irva. 

Turistas helyen vagy? Nagy esely van ra, hogy majd becsapnak, pusztan azert, mert feher vagy. Mai tapasztalat: az egyik templomnal akartunk bakso-t (levest) enni. Zs kerdezte, mennyi az annyi, hat mondtak, hogy 20 000 rupia. Sarkon is fordultunk, akkor ma kiabaltak utanunk, hog 15 vagy 10 is akar, de mi nem hagytuk magunkat. Pontosan tudjuk, hogy 10 ezernel tobb nem lehet, ezert nem is vagyunk hajlandoak 2x annyit fizetni erte.

Mindig megprobalnak valamennyi penzzel levenni, legyen szo parkolasrol, beleporol vagy szarong kolcsonzesrol. Kikerulni ezeket csak ugy lehet, ha tisztaban vagyunk az arakkal, rafkosak vagyunk es rajovunk arra, hogy pusztan egy utszakaszert akarnak fizettetni velunk, ahonnan jo a kilatas es ezert azt mondjuk, mashova megyunk (ami igaz is) es nem ezt akarjuk megnezni, illetve veszunk szarongot egy helyi arustol jol lealkudva.

Legfontosabb! Semmilyen helyen nem szabad szoba elegyedni semmilyen arussal, foleg, ha az kiskoru. Be vannak tanitva, csak az arat es azt tudjak angolul, hogy nagyon szegenyek es kell a penz. A Besakih templomnal elkovettem azt a hibat, hogy kepeslap irant erdeklodtem, na ebbol az lett, hogy hiaba mondtam szepen, hogy koszi nem kerek, a hegyrol lefele a templom aljaig kisertek minket es eme rigmust kantaltak kozben, amitol mar majdnem szetdurran az agyunk: jejeeee madaaaaam, ten touzeeeend, jejeeee madaaaaam, ten touzeeeend. Orjito!

Ezzel a szep notaval bucsuzom. Reggel mar setaltunk egyet a rizsafoldeken at, most reggelizunk, aztan indulunk az utso napi turankra.

U.I.: Koszonom a jobbulasos jokivansagokat, talan mar egy kicsit jobban vagyok. :-)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr537732120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása