K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Jo reggelt kivanunk Gili Airrol!

2015. szeptember 03. - Kittcsi83

En most ertem le a partra, Zs mar picit korabban leert, hogy mielobb ki tudjunk dogleni a napagyra. Lassan rendelek egy jo jeges kavet  a blogirashoz. :-) Meg csak fel 11 van, a sziget csendes, lassan gyulekeznek a Mowiesba az emberek.

Ahogy Zs mar irta, amikor vegeztunk a turaval, visszavittek minket a kiindulasi pontra es miutan felkaptuk a csomagjainkat, a hollandokkal kozos transzferrel  elvagtattunk Bangsalba, a kikotobe. Ott egy privat hajoval jottunk at vegul, hiaba foglalta magaba az ar a hajoutatal Gili Airre, lekestuk az utolso public boatot, igy mar csak ez a megoldas maradt. 

A parton atvaltottunk papucsra/mezitlabassagra, aztan a borondoket bedobaltuk a hajoba es mar indultunk is at meg ket helyi tarsasagaban a szigetre. Amikor megerkeztunk, elkoszontunk egymastol es szetvaltunk. Ok csak par ejszakara kerestek szallast (mert utana mentenk tovabb Balira), mi pedig csak egyre. 

Elindultunk a sziget belseje fele, valami kis szobacskat keresni erre az egy ejszakara. Egyetlen cel lebegett a szemunk elott: mielobb furdoszobahoz szerettunk volna jutni, mivel az elmult 3 napban a furdes, mint olyan kimaradt az eletunkbol. Kerdezgettunk a lehetosegeket, mindenhol elegge dragan kinaltak a szobakat, aztan vegul egy ember utanunk jott, hogy o tud egy szobat es akkor nezzuk meg azt. Elsetaltunk oda, a celnak tokeletesen megfelelt, agy, furdoszoba volt benne, plusz meg reggeli is az arban foglaltatott, ugyhogy megkottetett a deal. 

Lecuccoltunk es elso dolgunk a zuhany ala vezetett. Vagy egy oran at probaltuk magunkrol lesikalni mocskot, a port, tobb-kevesebb sikerrel. A hajam a hamradik mosasra kezdett el habzani, annyi por volt benne. Mikor vegeztunk, megvarrtuk a vizholyagjainkat ( a lefele menettol mindkettonk laban megszaporodtak ezek a szuperjo kepzodmenyek) aztan elkezdtuk visszanezni a keszitett  videokat es Zs kb a felenel bealudt, ugyhogy inkabb en is az alvast valaszottam.

Az ejszakat  vegig aludtuk majdnem. A kornyekunkon volt a muezzin, ugyhogy a hajnali fel 5-os imara szolito kantalasra felebredtunk mindenketten. Vegul reggel 7 fele ebredtunk, osszepakoltunk komotosan, megettuk a reggelinket es elindultunk a Mowies fele.

Sajnos valahogy total eltajoltam magam, amit nem is ertek, hogy hogy lehetett, mert tajekozodasban eleg jo vagyok, de most a hibanak koszonhetoen szegeny Zs vagy egy oran at cipelte a borondjeinket a homokban a parti uton. Csoppet ideges volt, ugyhogy behuztam fulem-farkam, mert en voltam a ludas a tevutra vivesben. Mikor ujra betonos utra tevedtunk megvartam es segitettem neki az utolso kb szaz meteren. 

Ahogy ideertunk, meg nem volt kesz a bungink, ugyhogy leheveredtunk a partra. A Mowies, ahol vagyunk, a sziget legnepszerubb naplemente nezo barja. Ehhez tartozik egy bungis resz is, ott foglaltunk mi szallast.  Gyakorlatilag a teraszunkrol kilatunk a tengerre, a szoba nagy, baldachinos agy van benne es  nyitott furdoszoba. Imadjuk!

A barban mar ismernek minket, ket nap kivetelevel itt csilleztunk mindig. Szol a kellemes muzsika, isszuk a jeges kavet/gyumolcs juice-zokat vagy a Bintang sort es eszunk finomakat, ha epp nincs kedvunk mashova elsetalni enni.

Amugy semmi nincs messze,  rovid setatavra vannak finom helyi kajaldak, bolt vagy akar a kikoto.  Szoval szuper a helyunk, majdnem mindennel elegedettek vagyunk.

Egyetlen egy dolog hibadzik, az pedig a  tenger hianya. Reggel elkezdodik az apaly, delutanra feljon ugyan a viz 10 cm magassagrol kb 50 cm-re, de addigra a hullamzas kihozza az osszes koralltormeleket es uszocipo  nelkul (ami nincs itt) elegge nehez furdeni. Estere ujra eltunik a tenger, igy kb csak deltajban lehet dagonyazni. 

Majd korbesetalunk a szigeten es keresunk olyan strandot, ahol lehet uszni, az nagyon hianyzik.

Tegnap voltunk Gili Trawanganon, bereltunk cangat, korbejartuk a szigetet, strandoltunk es buvarkodtunk. Este pedig elmentem  egy 90 perces masszazsra. Maga volt a menyorszag! Probaltam Zst is rabeszelni, de ugy dontott, egy ilyen arat inkabb banan juice-okra forditja...   :-)

Tegnap elott egy sznorkis hajoturan voltunk, lattunk sok szep halacskat, teknost es korallt is, de sajnos eleg  rovid volt. Ekkor voltunk Gili Menon is, de csupan ebedidore kotottunk ott ki, nem tudtunk korbenezni azon a szigeten.

A tervunk az elkovetkezendo harom napra a pihenes, max itt Air-en jarkalunk meg. Most pedig huzok pancsolni, mig van tenger..:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr547757162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása