K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Next destination: Myanmar

2016. február 12. - Kittcsi83

Szervusztok kedves Blogolvasoink!

Szeretnenk koszonteni Mindenkit a 2016-os teli tavutazason, ami majd Myanmarba (azaz Burmaba) reppent Titeket minket olvasva. Egy het mulva ilyenkor mar tizezer meteren suhanunk szelsebesen Abu Dhabibol a Bengali-obol felett  Bangkok fele.

repcsi_1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugyhogy mar epp ideje belekezdenunk, hogy elmeseljuk, miert is Burmat valasztottunk iden.

Igazabol en mar nagyon reg ota szerettem volna ide elmenni, de mindig volt valami, ami miatt mindig masik orszag mellett dontottunk. Viszont tavaly mar konkretizalodott a valasztas uticel tekinteteben es a repulojegy megvetele utan pedig mar veglegesedett is az, hogy ide fogunk menni.

Miert is keltette fel ez az orszag az erdeklodesunket? Eloszor is, mert Azsiaban van. Aztan pedig ott van a tobb, mint 1000 eves kulturajuk, ennek csucsan pedig Bagan kiralyi varosa all (amit az UNESCO vilagoroksegnek nyilvanitott), amit mindenkeppen latni szerettunk volna.

bagan.jpg

 

 

 

 

 

 

Az orszag telis-tele van gyonyoru helyekkel, templomokkal es szerencsere keves (szervezett) turistaval, igy talan meg lesz eselyunk arra, hogy valoban azt a Burmat ismerjuk meg, amilyen igazabol.

Az orszagrol tudni kell, hogy ott meg javaban katonai diktatura van, vannak helyek, ahova turistakat meg a mai napig nem engednek be. A turizmus novekedese azert gazdasagi fellendulest hozott az orszagnak, de igazabol ez ketelu dolog is. Nyilvan, segit valamennyire az orszag lakossaganak is abban, hogy jobb elete legyen ezaltal, de az utazassal igazabol a diktaturat is tamogatod sajnos.

Ha valakit erdekelne esetleg errol az orszagrol egy kis osszefoglalo, ajanlom megtekinteni az On The Spot Burmarol szolo musorat:

http://videa.hu/videok/nagyvilag/on-the-spot-a-helyszin-burma-PkUoD4N1iYW2ZJOu

De terjunk is vissza a mi utunkhoz, ime az utitervunk:

Eloszor is, ahogy mar irtam, Berlinen es Abu Dhabin keresztul elrepulunk majd Bangkokba.

Bangkokban egy teljes napot leszunk majd, terveink kozott szerepel megnezni a Wat Phot, hajokazni a Chao Prayan es a klongokon, majd setalunk a kinai negyedben, megnezzuk a Wat Traimit templomot es vegul fel akarunk maszni a Sathorn Unique felhokarcolra, ami a varos szellemtornya es ahonnan csodas kilatas tarul majd a szemunk ele, felteve, ha sikerul bejutnunk. :-) Este pedig setalunk, pad thaiozunk, changozunk es elvezzuk a csodas bangkoki feelinget, amit imadok. 

Aztan masnap, azaz vasarnap at is reppenunk Burmaba, egeszen pontosan Mandalayba.

1.JPG

 

 

 

 

 

 

Ami fontos info es egyben mokas is, hogy Thaifoldhoz kepest nem egy, hanem fel oraval van kevesebb ott. Normalis esetben mindenhol egy kerek egesz oraval van korabban vagy kesobb, na itt fel orara gondoltak csak, hogy az milyen jo lesz, igy az itthoni idohoz kepest majd ott 5 es fel oraval lesz kesobb. :-) Szoval ertitek.

Mandalayban amugy 3 napot leszunk, bejarjuk a varost es majd a kornyeket is. Elmegyunk Amarapuraba, Sagaingba es Mingunba.

Aztan atmegyunk Monywaba, majd ott alszunk egy ejszakat es tovabb utazunk Baganba.

3.JPG

 

 

 

 

 

Itt ket teljes napunk lesz majd felfedezni ezt a csodaszep kiralyi varost, majd innen egy egy napos kis kirandulas kereteben ellatogatunk a Popa hegyhez. Majd tovabbutazunk Kalawba, ahol Zs nagy oromere turazni fogunk a kornyeken, ez nagyon szep hegyes-volgyes-erdos videk, remelem olyan lesz, amilyenre o szamit igazabol.

4.JPG

 

 

 

 

Kalawbol elmegyunk majd Pindayaba, aztan tovabb az Inle-tohoz, ahol lesz egy teljes napunk felfedezni a burmai vizi eletet. Jelenlegi allas szerint innen tovabbutazunk Bagon at Kyaiktoba, az Aranysziklahoz, majd masnap megnezzuk jol magunknak Bagot es megyunk Yangonba varost nezni, korvasutazni es megcsodalni a Swedagon palotabol a naplementet.

6.JPG

7.JPG

 

 

 

 

 

 

Eddigre mar szerintem elegge faradtak leszunk, ugyhogy lemegyunk a Bengali obol partjara, Ngwesaungba, ahol majd jol kipihenjuk magunkat.

8.JPG

 

 

 

 

 

Egy het hederezes utan pedig visszamegyunk Yangonba, ahonnan elrepulunk Bangkokba, majd egy reptervaltast kovetoen az esti orakban mar indulni is fogunk haza, egesz pontosan marcius 15-en.

Mindig szoktunk magunknak kesziteni egy kis naptart, hogy mi is lassuk jol, mikor epp merre leszunk, megosztom Veletek is, hatha igy konnyebb lesz majd kovetni, merre vagyunk epp.

Az utazas megtervezesenel az utvonal kialakitasaban (es termeszetesen egyeb mas fontos infok felterkepezeseben is) leginkabb segitsegunkre kedves baratunk, Po Apo Myanmar - Burma 2004 cimu utileirasa volt. No meg termeszetesen az akkori es a tavalyi utjukrol a szemelyes beszamoloja, amit ezuton is ujra megkoszonnenk. Amugy ha valakit erdekelne az iromany, szoljon, elkuldom nagyon szivesen, garantalom, hogy nagyon jol fog szorakozni az olvasasa alatt. :-)

Ami meg fontos es mi ennek nagyon orulunk, hogy az utunkra ismet elkiser minket ket baratunk, Adi es Erika, akikkel mar talalkozhattatok a kambodzsai es malajziai utunk alkalmabol. Fedonevuk A es E lesz, csak hogy konzekvensek legyunk onmagunkhoz. :-)

Szoooval, vigyazz, kesz es egy het mulva rajt, tartsatok ujra velunk! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr458364020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása