K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Bagan

2016. március 08. - Kittcsi83

Baganra ket teljes napot terveztunk, amirol tudtuk mar elore, hogy biztosan keves lesz, de sajnos ennel tobb idot nem tudtunk ra szanni.

Elso nap kenyelmesen megreggeliztunk, majd a fiuk elinteztek a jarmuberlesunket. Vegul elektromos bicklire esett a valasztas, ami igazabol elektromos motor. Kb ugyanugy mukodik, mint a canga, csak motor kinezete van. El kellett mennem vele egy probakorre, nem mondom, h nem paraztam, de vegulis sikeresen vettem az akadalyokat, ugyhogy elkezdhettuk roni a kilometereket Bagan templomjai kozott. A kanyarok kisse nehezen mentek elsore, de ugy voltam vele, csak belejovok. A es E vegul ugy dontottek, hogy egy e-bike-kal jonnek, mi meg Zsvel ugy, hogy kulon-kulon.
Elso nap eleg sok templomot sikerult megneznunk, napkozben egy vega etteremben kajaltunk, majd ujra utnak indultunk es  bameszkodtunk ezerrel, egyszeruen nem lehetett betelni a latvannyal. Az e-bike kulonos szabasagot adott, igy ha megtetszett ut kozben egy pagoda, gyorsan megalltunk, megneztuk\felmasztunk ra, aztan mentunk tovabb a kovetkezohoz. Naplemetere bar volt erdeklodes, de megis elmaradt, vagyis inkabb nem volt az igazi, szinte semmi sem latszott belole sajnos. Beugrottunk vacsorazni es csaport sorozni a kajaldas reszre, majd elindultunk haza, mert masnap koran keltunk, tervbe vettuk, hogy megnezzuk a napfelkeltet.
Az a koran az 5 ora volt,  mert 5:30-tol lehetett a mocikakat elvinni, a napfelkeltet meg fel 7 korulre prognosztizaltak. Egy helyi festo ajanlott nekunk egy szuper napfelkelte nezo helyet, oda atszaguldottunk. A templomban volt egy lepcso, amin fel tudtunk jutni a tetejere. Zs ment elol, szerencsere  meg idejeben  eszrevette, hogy egy oriasi mehkas van a foldon es a plafonon is.  Szegenyt egy meg is csipte, de nem lett az ijedtseg ellenere komoly baja. Fenn mar egy TV stab keszult a napfelkeltes forgatasra, rajtuk es meg kb 3  masik turistan kivul csak mi voltunk fenn. Az idojaras megint nem kedvezett nekunk,  napfelkelte  nem volt, de legalabb lattuk a holegballonokat szallni a pagodak felett. Az csudaszep volt! Amugy ez a ballonozas nem olcso mulatsag, egy fore 320 USD/fo az ara. Mi osszesen 19 holegballont szamoltunk ossze, na ha eben csak 2-3 ember van, akkor szep kis summa jon ossze egy nap alatt ezzel a kis mokaval. Miutan elszalltak a ballonkak, hazamentunk (es megkuzdottunk a lejutasnal a felebredt mehkassal, paras volt kicsit), megreggeliztunk es aludtunk meg egy keveset. Szemergett raadasul az eso, nem volt ertelme tovabb indulni. 10 utan osszeszedtuk magunkat es ujra bevetettuk magunkat a romok koze. Az egyik templomnal meg sikerult is egy jo kis festmenyt is A-eknak venni, a mecenasuk (Zs) segitsegevel. A naplemente nezesunk aznap mar kicsit  jobban sikerult, de az idojarasi viszonyok miatt ismet nem volt tokeletes. Hazafele beugrottunk egy helyi, utszeli kajaldaba,  nagy nehezen sikerult megtudnunk mennyi is a fried rice (700 csatt, azaz kb 170 Ft), gyorsan rendeltunk azt, megvacsiztunk, majd hazafele vettuk az iranyt pakolni, mert masnap mentunk a Popa-hegy turara, illetve tovabb Kalawba.

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr348453548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása