K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Kalawtol Pindayan at az Inle-toig

2016. március 11. - Kittcsi83

Reggeli utan idoben ertunk le a JK-hoz, ahol mar vart minket a taxink. Gyorsan becuccoltunk es mar indultunk is Pindaya fele.
Ez a srac iszonyu ovatosan vezetett, neha mar tulontul is, az volt neha az erzesem, hogy sosem fogunk odaerni. Raadasul rengetegszer telefonalt, ilyenkor mindig felreallt az ut szelere (ezt biztos piros ponttal jutalmaznak nalunk a rendorok) es onnan intezte a rovid kis csevegeseit.

Az ut Pindayaig esemenytelenul telt, leszamitva azt a forgalmi akadalyt, amikor is egy treler keresztbe elfoglalt az utat es arrol probaltak levarazsolni egy utegyengeto jarmuvet. Persze az ut melletti, legalabb egy meter magasan levo toltesre. Azt, hogy onnan hogyan tettek le az utra, nem tudjuk, mert rampaja a jarmunek nem volt, a toltes az uttal pedig 90 fokos szoget zart be, de valahogy biztos megoldottak... :-)
Mi szepen kikerultuk oket es mentunk tovabb. A tavolbol mar latszodott, hova megyunk es felsejlett a hosszu lepcsosor is, ami elegge riaszto latvany volt a tegnapi tura utan. Szerencsenkre a sofor felvitt minket kozvetlenul a bejaratig, onnan pedig lift szallitotta fel a hivoket es a turistakat a barlang bejarataig.
Ez a szent hely igazabol egy barlang, amiben rengeteg Buddha szobor talalhato. Kicsi, nagy, szines, aranyozott, stb... elkepeszto mennyiseg, lehetetlen is feldolgozni a latottakat, nem tudod, melyiket nezd. Eltoltottunk egy orat itt kb, Zs idegenvezetett ismet Po apo konyvebol.
Gondolkoztunk meg, hogy elmegyunk a tohoz, de vegul letettunk rola, idoben oda akartunk erni az Inle-tohoz. Indulas utan meg megneztunk egy esernyo keszito faktolit (nem mi akartuk), aztan indult a nagy utazas a kis kanyargos utakon.
Az Inle-tohoz mar az uton, egy ellenorzo pontnal meg kellett vennunk a jegyet. Nem is ertem, hogy ez Bagannal miert nem volt es miert nem kellett sehol sem jegyet vennunk es nem is ellenoriztek minket egyszer sem. Nagy nehezen megtalaltuk a szallasunkat is, becuccoltunk es elindultunk setalgatni.
A piacnal talaltunk egy kajaldat, ahova beultunk enni. Jol rakeszultem a sweet&sour csirkemre, aztan nagyot csalodtam es porul is jartam, mert telinyomtak gombaval. Sehol se tapasztaltam meg ilyet, hogy ezt a kajat gombasan csinalnak. Na mindegy, Zs jollakott. :-)
Elsetaltunk a folyopartig, bamultuk a hajokat, aztan beultunk a helyi kesdobaloba egy sorre. Nem igazan volt jo a hely atmoszferaja, igy inkabb hazasetaltunk es kiultunk a teraszunkra sorozni es mandalayrumkolazni. Aztan viszonylag koran mentunk aluszni, mert masnap koran jottek ertunk a hajokazas miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr188464680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

linike 2016.03.11. 10:24:27

Pó Apó melyik könyvéből tart ZS felolvasást? Ki nem találom... vagy az hiányzik nekem :)

Kittcsi83 2016.03.12. 01:32:05

@linike: 2004-es Burmas konyv, sajnos nem kerult kiadasra, csak netrol lehetett letolteni.

Kittcsi83 2016.03.12. 01:40:30

Illetve a madarak csiripelik, hogy a tavalyi utjukrol lesz konyv, erdemes azt megvarni! ;)
süti beállítások módosítása