K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Iszonyatos hoseg es vegkimerules Galleban

2018. április 03. - Kittcsi83

Miutan megtudtuk, hogy reggel 8-kor es 10-kor van kozvetlen busz Deniyayabol Galleba, ugy dontottunk, hogy a korabbit megprobaljuk elerni, a fenenek van kedve az atszallos buszozasoz megegyszer. Ezert Palit megkertuk, hogy fel 7-re legyen reggelink. Ugy voltunk vele, hogy kell a kenyelmes 1 ora a reggelihez es az utana valo osszekeszuleshez, aztan majd idoben elindulunk a buszpalyaudvarra fel 8 fele es akkor biztosan elerjuk a buszt.

Na, ebbol vegul az lett, hogy mi fel 7-re kinn voltunk a teraszon, mint a jo gyerekek es vartuk a reggelit. De nem csak mi vartuk, hanem meg egy par is rajtunk kivul es 3 csajszi. Ez annyira osszezavarta a rendszert, hogy nyilvan idoben nem lett kesz a kaja, a segito fiucskak csak szaladgaltak ossze-vissza, mi meg jol megcsusztunk. Fel 8 utan indultunk csak el, E&Á mar elore mentek, Zs huzta kettonk borondjet, en meg loholtam utana.

Kb 3/4 8-ra ki is ertunk, allt benn egy busz, amire Galle volt kiirva, de az allami volt, ami olyan tipusban, mint a MAV szemelyvonat. Minden allomason es megallohelyen megall. Ezert nem akartunk felszallni ra, mert nem voltunk benne biztosak, hogy ez az, ami nekunk kell. A fiuk meg el akartak menni vizert, de ekozben elindult a busz. Mondtam Zsnek, hogy stoppolja le es menjunk el vele, inkabb legyunk mar uton, minthogy varjunk egy masik buszra, ami lehet, hogy nincs is. Gyorsan szaladtunk a busz utan a csomagokkal es utobb ki is derult, hogy jol tettuk, mert bar korabban indult a busz az elorejelzett idoponthoz kepest, ez volt az a busz, ami nekunk kellett.

Viszonylag kenyelmesen utaztunk, az elejen volt csak szerpentines szakasz, utana mar, ahogy kozeledtunk a part fele, szerencsere tobb egyenes ut volt, mint kanyargos. A busz sem volt dugig emberekkel, igy nem kellett nyomorognunk, elfertunk a megszokott hatso szekcioban mind a negyen. Kicsit tobb, mint 3 ora alatt odaertunk vegre Galleba.

A szallasunk az erodben volt, ahova  mi elgyalogoltunk, Á-ek pedig vegul tuktukkal jottek. Kis varakozas utan megkaptuk a szobankat is. Eleg egyszeru volt, de egy ejszakara epp megfelelt es volt egy kifejezett nagy elonye, megpedig volt benne legkondi!!! Galleban egyszeruen olyan forrosag volt, hogy omlott rolunk szo szerint a viz.

A terv az volt, hogy az erodben setalgatunk, megnezzuk a megmaradt holland gyarmati epuleteket, majd korbesetalunk az erod falan, aztan meg majd elmegyunk vacsizni es meg szerepelt a terveink kozott az is, hogy bulizunk egyet, megnezzuk, hogy milyen egy Sri Lanka-i (remelem helyesen irtam) disco. Utnak is indultunk, kb elsetaltunk 500 metert, ahol a vilagitotorny volt. Elotte epp egy fagylaltos kocsi volt, azt megtamadtuk, vettunk 3 jegkremet, amit vagy fel perc alatt meg kellett ennunk, mert a hosegtol olyan gyorsan olvadt. Ugy dontottunk, eloszor inkabb a hazak kozott setalunk, mert ott hatha kevesbe van meleg, ugyanis az erod falan nyilvan sehol nem volt arnyek. Az elso szuvenir boltnal mar sejtettuk, hogy Á-ek nem lesznek velunk sokaig, sejtesunk kb fel ora multan be is igazolodott, mondtak, hogy ok inkabb elmennenek megnezni a kikotot, meg vasarolgatni, igy magunkra maradtunk. Szegeny Zs nehezen viselt engem, mert ekkorra mar elegge nyugos lettem, nehezen viseltem ezt a forrosagot meg faradt is voltam es bevallom oszinten, semmi izgalmasat nem talaltam ezekben a hazakban. Szegenykem probalt a kedvemre tenni, igyunk, egyunk valamit vagy pihenjunk, de csak szuvenir arusok voltak az erodben es bitang draga fenszi ettermek. Oda semmikeppen nem akartam beulni. Vegul csak vizeket vettunk szorgosan, az is segitett, na meg amikor elkezdtunk az erod falan setalni, talaltunk mango arust es azt vettunk. Nem volt tul edes a mango, de pont igy volt jo, mert a pici savanyusaga pont jol esett a melegben.

Az erod falarol nagyon szep kilatas nyilt a tengerre, jo volt ott setalgatni, bar meg ekkor is orjitoen meleg volt. Azt beszeltuk meg, hogy 6-kor talalkozunk a szalalson, aztan elindulunk vacsorat keresni. Mi hamarabb odaertunk, mig vartuk Á-ekat, addig csilleztunk a lobbyban es probaltunk netezni, inkabb kevesebb, mint tobb sikerrel.

Vacsorazni vegul a buszallomasnal tudtunk, kottu volt ismet a menu. Megprobalkoztunk meg itt is Kandy utan a KFC-s fagyival, de hat itt sem mukodott a fagyigep, ezert vettunk ismet egy jegkremet. Aztan meg megprobaltuk megkeresni a teapiacot, de mire megtalaltuk, addigra sajnos mar bezart. Igy elindultunk hazafele, vettunk meg vizet, aztan ugy voltunk vele, lefekszunk koran, mert masnap reggel koran akartunk elindulni Tangalleba.

A szobaba, ahogy beertunk, probaltam kinyitni a borondom, amikor is Zs kuncogva megszolalt, hogy ajjajjj, nem fogok orulni annak, amit latott. Felremlett a borenoi szallasunk es a csotanykaland, kerdeztem rogton, hogy mi az, tan csak nem csotany?! Mondja, hogy nem, nem, rosszabb. Hat mi lehet a csotanynal rosszabb??? Azt mondja, patkany. Aztak@&^°`˘!!! Paaaatkany??? Vegul kiderult, hogy valoszinuleg inkabb csak egy egerke volt. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr1713799368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása