K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Puebla es Cholula

2019. február 05. - Kittcsi83

A jo korai kelesnek meglett az eredmenye, sikerult megirni az elso napunk torteneseit. Blogolas kozben kutakodtam a neten, hol is volna erdemes es egyaltalan lehetseges reggeliznunk. A kozelunkben talaltam egy piacot, amely elvileg nyitva van reggel fel 8-tol, ezert ugy voltam vele, hogy ezt mindenkeppen erdemes megneznunk. A reggelizes amugy azert nehezkes projekt, mert ezek a jo mexicanok reggel 9 elott nem igazan csinalnak semmit. Se nem kelnek fel, se nem nyitnak ki, semmi elet nincs ekkor meg az  utcakon. 


Kis csuszassal elindultunk kb negyed 9-kor es a kiszemelt mercado fele vettuk az iranyt. Kb 10 perces seta utan meg is erkeztunk. Egy-ket arus kivetelevel kb semmi nem volt nyitva a piacon. Egy taco gyarto dolgozott csak meg egy neni, aki fozocskezett. O lett a mi emberunk. Á bar azt mondja, alig erti azt, amit mondanak neki, megis mindent elintez spanyolul. Most epp a reggeli rendeleset bonyolitja le sikeresen, kertunk három mexikoi es egy normal rantottat.  A mexikoiba kertunk mindent, mi bajunk lehet. Zs kozben szerzett zsemlet, meg kertunk kavet is. Nagyon finom reggelink lett a vegere. Egyet leszamitva, hogy a mienk kissé csiposre sikeredett. Kenyelmesen megkajaltunk, vettünk meg frissen facsart narancslevet, Á-ek ananaszt is, aztan nyakunkba vettük a ketmillios Puebla belvarosat. Setalgatast terveztunk mara csak es bambulaszast. Kb 3 órát boklasztunk, aztan felvettuk a kocsit és elindultunk Cholulaba. Ez a varoska arrol hires, hogy a világ legnagyobb piramisa itt van. Marmint az alapja. Mert amugy mar alig van belole valami, foleg, hogy egy hegy betakarja az egeszet es a tetejen egy katolikus templom foglal helyet. Erdekes egy kombinacio. Korbejartuk, megmasztuk, aztan visszasetalva a Jettankhoz nekiveselkedtunk a Taxco felé vezeto utnak. 
Ami vegul jo hosszura sikeredett. Vagy 4 oran át autoztunk, volt, hogy gyokkettovel, annyira rossz volt az ut. A szintkulonbseg is szorakoztatott minket, vagy 1000 metert siman mentunk fel és le. 
Este 9 korul erkeztunk meg Taxcoba. Elmentunk a fout menti Taqueria Joe Jr. helyi etkezdebe, ahol isssteni quasadillat ettunk. Mind a tiz ujjam megnyaltam utána, az ara pedig 450 Ft volt. Imadnam ezt minden ebedre, az az igazsag.
Most meg este itt sorozgetunk a teraszon, lassan pedig nyugovora terunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr5714608834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása