K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

CDMX

2019. február 14. - Kittcsi83

Mexikovaros megnezesere (CDMX) bo masfel napot terveztunk. Ez a 20 millio lakosu fovaros elkepesztoen oriasi. Sikerult a Zocaron (foter) foglaltunk szallast, ami a kozponti elhelyezkedese miatt kivalo valasztas volt a varosnezeshez.

Az elso napot nagyon meghuztuk, gyalogoltunk vagy 18 km-t osszesen. Delelott a belvarosban setalgattunk, majd felmentunk a Torre Latinoamericanaba, amelynek a 44. emeleten levo kilatobol szuper kilatas nyilt a varosra. Szep idonk volt, igy jo messzire el lehetett latni. Erdekes volt megfigyelni a magasbol, hogy mennyire "nincs" nagy forgalom a varosban. Bangkok kb 3-4 millio fovel kevesebb lakosu az elovarosokat is hozza szamitva, de ott allandoak a dugok. Ellenben CDMX-val, ahol megsem kuzdenek latszolag ilyen problemaval, koszonhetoen annak, hogy bizonyos napokon csak bizonyos rendszamu autokkal lehet kozlekedni a varosban. Amugy meg metrobus (duplacsuklos-kulon savban kozlekedik), troli es megszamlalhatatlan metro all rendelkezesre a varoslakok szamara, hogy kozlekedni tudjanak.

Vegigsetaltunk a Paseo de la Reforman, ami egy meno sugarut a varos kozepen, kb olyan mint nalunk az Andrassy ut, a kulonbseg csak annyi, hogy itt magas toronyhazak es szallodak sorakoznak egymas utan, az uton pedig meno autok jarnak az emeletes buszok kozott. Estere elegge elfaradtunk, ugyhogy ugy dontottunk, hogy elindulunk hazafele. Mi Zsvel az egyik aluljaroban ettunk egy chorizos (kolbaszos) csirkes quasadillat, aztan metrora szalltunk es elmentunk a Plaza Garibaldihoz, hogy lássunk mariachikat (zeneszeket).

Ahogy kiszalltunk a metrobol és feljottunk az utcara, egybol szimpatikus etkezdekbe utkoztunk. Szuper ajanlatot fedeztunk fel az egyiknel. 6 db tacot adott 20 pesoert (300 Ft). Á-ek és mi is rendeltunk gyorsan egy-egy adagot.  Mi meg kaptunk hozza levest is, az is finom volt, na de a tacok. Uuuuuuuuu. Nagyon finom volt. 

Ahogy itt vegeztunk, elsetaltunk a terre. Ott kiderult, hogy bar teli van mariachikkal, de azok csak penzert zenelnek. Ezt szomoruan tudomasul veve tovabb indultunk a Torre Latinoamericanaba, megnezni milyen este a magasbol Mexikovaros. Igy sotetben meg inkabb lathatova valt a fenyek miatt a varos valos merete.

Miutan hazasetaltunk, felmentunk a hostel tetoteraszara es megbontottuk az 1.75 literes tequilankat, amit 99 pesoert vettunk. Beszelgettunk, sorozgettunk, nachost ettünk melle sorkorcsolyanak.

Masnap reggeli utan elmetroztunk a Guadalupe bazilikahoz. Ez a templom az egyik legjelentosebb Mexikoban. Sajnos elkezdett sullyedni, ezert barmikor osszeomolhat, latni lehetett belulrol is a repedeseket mar. Aztán elmentunk meg egy piramishoz, majd a Harom kultura terehez, ahol valaha egy diaktuntetes resztvevoit meszaroltak le. Erdekes volt latni azt a kontrasztot, amit a piramis es a panelszeru lakohazak latvanya adott. A mult es a jelen igy kapcsolodik ossze. Aztan a hostel fele vettük az iranyt, ut kozben meg gyorsan vacsoraztunk egyet, mert este indultunk tovabb Cancunba, hiszen onnan inditottuk el a masodik mexikoi road tripunket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr2814626194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása