K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Tavutazas indul!

2015. július 30. - Kittcsi83

Hello Mindenki!

Ahogy igertem negyed eve, ismet jelentkezunk! Harom het mulva ilyenkor mar epp a repteri indulasunkra fogunk keszulni, hiszen megyunk nyaralni, vegre! Es hogy merre is lesz az uticel? Hat vissza Indoneziaba!

Amikor eljottunk onnan tavasszal, eszunkbe sem jutott, hogy ilyen hamar vissza fogunk majd menni. De aztan elkezdtuk felmerni a terepet a nyari nyaralasunkhoz, nezegettuk nagy kedvencunket, Gorogorszagot, azon belul is Santorinit vagy Samost. Tobbfele opciot is osszetettunk, mi lenne, ha igy vagy ugy csinalnank, itt lennenk ennyit, majd tengerpartozunk, vagy athajozunk egy masik kis szigetre. Ahogy novekedtek a lehetseges opciok verzioszamai, ugy ment fel bennem is a pumpa, amikor lattam, hogy ha szepen hozzaszamolok minden koltseget a repjegy+szallas kombohoz (ket hetrol van szo), akkor nagyjabol mar majdnem ugyanott lennenk, mintha Azsiaba mennenk. Fel is vazoltam eme meglatasomat Zsnek, aki erre annyit valaszolt, hogy jo, hat nezzem meg, mennyi is lehet az annyi.

A lehetseges uticelok tekinteteben csak Malajzia es Indonezia johetett szoba, mivel ezekben az orszagokban van igazi nyar ilyenkor, monszun nelkul. Mivel a mostani utunknal az egyik meghatarozo elmeny volt a vulkantura, ezert korbekerdeztunk a forumunkon, hogy tudnak-e ajanlani hasonlo jot Indoneziaban. Irtak is par tippet, de ezek kozul az egyik szerelem volt elso latasra. Ez pedig a Rinjani vulkan Lombokon. Mutattam Zsnek, nezd csak, milyen szep! Nezzetek meg Ti is, ugye szerintetek is az? :-)

mount-rinjani.jpgSzerencsere Neki is megtetszett, majd gyors kutatomunka utan lattuk, hogy milyen turazasi lehetosegek vannak ott, igy dontottunk is, hogy oke, megmasszuk ezt a vulkant. Alszunk a peremen majd satorban, ejszaka bamuljuk a csodalatosan csillagos egboltot, furdunk a kratertonal levo hoforrasban es az utolso hajnalon meghoditjuk a 3726 meteres csucsot is.

Miutan ezt elhataroztuk, jott az otlet, hogy elotte jarjuk korbe Balit es utana pedig szigoruan pihenjunk egy szuper tengerparton, igy esett a valasztas a ket sziget (Bali es Lombok) kozti szigetekre, a Gili-k egyikere, Gili Air-re. Gyors koltsegvetest vegezve gyakorlatilag ugyanannyiba kerul ez a nyaralas, mint a ket hetes gorogorszagi, ezert vegul arra az elhatarozasra jutottunk, hogy akkor menjuk ujra Azsiaba. Erre a reszre amugy is ez a legjobb idopont utazas tekinteteben.

Ugyhogy meg is vettuk a K&Zs kedvenc legitarsasaganal (Turkish) a szuper aru, szuper indulasi/erkezesi idopontokra szolo repjegyeket, majd vartunk meg az AirAsianal is akciora. Vegul ott is sikerult jo aron vennunk repjegyeket.

Balin majd Ubudban fogunk megszallni, berlunk kocsit es csillagtura kereten belul bejarjuk a szigetet. Lombokra a terv szerint athajozunk, foglalunk egy Rinjani turat es 3 nap/2 ejszaka alatt remelhetoleg feljutunk Indonezia egyik legszebb vulkanjanak a tetejere. Innen pedig majd valahogy atjutunk Gili Air-re, ahol foglaltunk egy szuperszep bungit a tengerparton. Aztan majd var minket a jol megerdemelt pihenes/buvarkodas/napozas/olvasas/szebbnel szebb naplemente nezes.

Szoval, az allamalapitasunk unnepenek estejen elrepulunk, sajnos (hacsak nem kesve indul a repulo), epp lemaradunk a tuzijatek megtekinteserol. Pedig biztos kiraly lehet megnezni egy ilyet felszallas kozben. Aztan szeptember 7-en, hetfo reggel fogunk landolni ujra itthon. Bo ket het all rendelkezesunkre Indonezia egyik legnepszerubb reszenek felfedezesere.

Mar nagyon varjuk, meg hatra van a reszletes program osszeallitasa, de az is meglesz, mire indulunk. Szerencsere lesz egy kis segitsegunk is az ut soran, Leni, az uj szuper tabletem, akirol intezni fogjuk a blogolast es remelem a tajekozodasban is majd hasznos segitseg lesz.

Lehet eszrevettetek mar, hogy a blogunk cimeben valtozas allt be, nem a szokasos uticel szerinti neve van. Ennek az az oka, hogy a blog.hu-nal egy felhasznalo osszesen 5 blogot hozhat letre es en ezt mar az eddigi utjaink soran el is hasznaltam. Ugy dontottunk, hogy ezert Zs hoz letre egyet, es innentol minden utunk ebbe a blogba kerul majd rogzitesre! Egy eleressel vegtelen olvasnivalo lesz majd az uj blogon, foleg ha sikerul bejarni a vilagot kozosen.

Szoooval, harom het es ujra kezdodik a TAVUTAZAS!

K&Zs

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr517664592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása