K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Kawaguchiko es a Fujisan

2016. augusztus 24. - Kittcsi83

Az ejszakank nem telt igazan tul jol es nem is pihentuk ki magunkat. Ezen a 120 centi szeles agyon lehetetlen aludni. Nekem meg valamennyire ment, de Zs kb 2 orat, ha aludt...

3/4 6-ra huztuk fel az orat, de hat mar elotte fenn voltunk, ugye a nem alvas miatt. Osszekeszulodtunk, meg elozo nap kineztuk, merre kell majd menni ahhoz a metrohoz (Ginza Line), ami nekunk kell, hogy ne veszitsunk idot keresgelessel. Rovid seta utan oda is ertunk, gyorsan megvettuk a jegyet es szaladtunk is a metrohoz. Ott feher kesztyus tomkodo (peron menedzser?) varta az utasokat a metroajtoknal, hogy tomeg eseten jol be tudja oket nyomkodni a vagonba. Reggel meg nem voltak sokan, igy kenyelmesen felfertunk a metrora. Amugy ezek a japanok cukin allnak sorban, nincs tolakodas, mindenki a szamara kijelolt helyen varakozik, sorokban a szerelveny erkezteig. 

Shibuyaig mentunk, ott megkerestuk a buszunkat, ami egy plaza otodik emeleterol indult. Neten foglaltunk jegyet, de ott kellett kifizetni. Mivel rengeteg apronk van, igy most is a 7200 yent (20 000 Ft) azzal fizettuk. Amikor a penztaros neni meglatta, mire keszulunk, elkezdett kucogni. Ahogy Zs keszitette ossze a 10 db 500-ast, 20 db 100-ast es 40 db 5-ost, minden egyes osszekeszitett egysegnyi penznel egyre hangosabb kacagasban tort ki. Mar mi is nevettunk, nagyon cuki volt, nem szitkozodott, csak nevetett, aztan adta a jegyet.

A busz halal pontosan, 8:30-kor indult a Fujihoz. Ut kozben bameszkodtunk, engem lassan elnyomott a buzgosag, ugyhogy Zst lehet majd kerdezni, milyen volt a videk egesz pontosan.

Kawaguchikoba 10 korul erkeztunk. Gyorsan ettunk egy-egy levesket a 7elevenben, meg ittunk egy kavet, aztan indultunk a tohoz, meg a ropewayhez (felvono). Ezzel a kis kabinos felvonoval felmentunk 1075 meter magasra, egy kis kilatohoz. Napos idoben szuperul lehetett volna latni a Fujit, de most a tajfun utan elegge felhos volt minden, igy csak a tavat lattuk. Megpihentunk picit, aztan elindultunk kirandulni. Vegig akartunk menni egy korturan, de annyira suru volt az erdo (semmit nem lehetett latni az uton kivul) es csuszos a talaj (egyszer el is estem, ketszer majdnem), hogy inkabb visszafordultunk. Ahogy visszaertunk a kilatoponthoz, ettunk, ittunk, Zs szunditott egy picit (nagyon faradtak vagyunk), aztan vegre megmutatta a Fujisan az oldalat. Oromkodott mindenki, hogy vegre latszodik valami a tavolban. :) Innen lesetaltunk a toig, vettunk egy-egy sort, leultunk a partra es bamultuk a tavon kozlekedo rengeteg hattyus es elvetve egy-ket pandas vizibiciklit. Aztan meg setalgattunk, majd visszamentunk a kis boltocskankhoz es vettunk egy launch box-ot vacsira. Volt benne hal, rizs(a), valami salata es moszat fele. Fincsi volt. Aztan elindultunk a buszallomashoz, majd egyszer csak felneztunk a nagy bandukolasban a Fuji fele es eszrevettunk, hogy basszus, vegre latszodik, de jo!!! Nem gyoztuk csodalni! Nagyon szep es igen tekintelyt parancsoloan all ott. 3776 meter magas vulkan egyszeruen lenyugozo, minden tiszteletunk azoknak, akik megmasszak. A mai napig nem tudjuk, hogy volt annyi eronk, hogy a 49 meterrel alacsonyabb Rinjanit megmasszuk tavaly, na de sikerult! Valoszinuleg az almok viszik elore az embert es az a vulkanmaszas nekunk nagy almunk volt!

Tokioba visszafele a buszon szinte vegig alusztunk. Shibuyaban meg setaltunk egy picit, elkepeszto, mennyi ember van az utcakon, irodista fazonok mindenfele, este fel 11-kor meg tomve volt a metro. Vszinu keson fekszenek es ezert (is) szundikalnak reggel a metron, mert meg nem ebredtek fel. :)

Erdemes elolvasni/megnezni ezt a cikket, elkepeszto, milyen poziciokban tudnak aludni ezek! :)

http://index.hu/kultur/2016/06/23/az_utcan_almodnak_a_japanok/

Most pedig elhuzok aludni (itt mar hajnali negyed 2 van...), hogy holnap kipihenten tudjunk nekiindulni Tokio felfedezesenek!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr8011649562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása