K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Tilosban Polonnaruwaban, valamint egy razos bucsuest

2018. március 22. - Kittcsi83

A reggelit megint fel 8-ra beszeltunk meg, igy ismet idoben kezdtek az asztalok disziteset, mar var minket a viragokkal izlesesen telerakott kis asztalunk es mar elo is keszitettek a reggelit. A szokasos kedvenc sri lankai menunk van, illetve palacsinta, mezzel es kokusszal toltve, nagyon finom. Elkezdunk keszulodni, en viszont valamiert egy kicsit szarul ereztem magam, hanyingerem volt, igy emiatt kb masfel oraval kesobb indultunk el, addig alusztam es pihentem a szobaban.

Fel 11-kor utnak is indultunk, kisetaltunk a buszhoz, elotte meg vett Zs nekem egy kolat, biztos ami biztos, az majd rendbetesz. A buszra nem kellett sokat varnunk, pattanunk is fel ra, ezerrel szaguldunk Polonnaruwa fele. Ut kozben en relaxalok, a tobbiek bameszkodnak, igy szerencsejukre latnak ismet elefant! :) Kb egy oras ut utan meg is erkezunk, epp egy biciklikolcsonzo elott rak ki minket a busz. Zs megigerte, hogy ha nem erzem magamban az erot (nyilvan nem, hat nem vagyok jedi), akkor nem kell cangaznunk most, hanem tuktukozhatunk is. Na ebbol lett is egy kis konfliktus, mert nyilvan en nem erzetem jol magam, o meg szeretett volna cangazni. Vegul elkezdtek alkudni a tuktukkerekkel, aminek az lett a vege, hogy a torvenyszeges himes mezejere vittek minket, eladtuk a lelkunket, kevesebbert, mint egy belepojegy ara, amiben benne foglaltatott termeszetesen mar az utazas is. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy nem a fobejaraton kozlekedtunk sosem, hanem mindig valami oldalso bejaraton, ahol volt span. Kicsit izgultunk, hogyan fog ez mukodni, de vegul nem volt semmi gond, mindenhova eljutottunk, ahova szerettunk volna.

Polonnaruwa amugy a szingalez kiralysag szekhelye volt a 12. szazadtol elkezdve par evszazadig. Itt maradtak meg tan a legjobban a romok, tenyleg tok szep az egesz hely, de be kell, hogy valljuk azt, hogy azert ugy, hogy alttuk mar Angkort, ez nem utott akkorat.

Ismet dog meleg volt, en bevallom tok oszinten, nagyon orulok, hogy vegul tuktukoztunk, mert abban a melegben kicsit legyengulve nem birtam volna a biciklizest. Arnyekrol arnyekra jartunk, egetett a nap, elkepeszto volt a hoseg, egyszer meg az egesz hajamat is bevizeztem egy csapnal, hogy birjam a forrosagot.

A tura befejeztevel kivittek minket a buszhoz, aztan azzal hazaszaguldottunk, mert kertunk estere megint vacsorat a haziaktol.  Meg gyorsan vettunk sort (minek az ara hirtelen visszament a normal arra, nem tartott sokaig a hatosagi aremelkedes.

Szoval megerkeztunk a szallasra, egybol egy dzsuzzal kinaltak, papaya volt az, kisse sos valtozatban, Mi harman hosiesen legyurtuk, E nem birta, Zs felaldozta magat es megitta azt is. Aztan mondtuk, hogy reszunkrol johet a vacsi, ugyhogy el is kezdtek keszulodni. Aznapra Zs tavi sult halat kert, mi meg csirkes kottut, ami ilyen helyi kaja, kicsit hasonlit a pad thaihoz allagra, nagyon izletes amugy. Megvacsoraztunk, tenyleg kitettek magukert ismet, nagyon finom vacsorat foztek a lanyok.

Meg vacsora kozben A elovette a kokuszos arakot, azt ittunk kiseronek. Aztan feljott az oreg meg az unokatesoja, akit kvazi tolmacsnak hasznaltak es elkezdtunk beszelgetni. Hoztak magukkal ok is egy arakot, ugyhogy nyilvan koccintottunk veluk es elkezdtunk iszogatni, kozben meg kikertek a velemenyunket, hogy hogyan ereztuk magunkat, mit csinaltak jol, rosszul, mit valtoztassanak meg. Kiderult, mi voltunk az elso vendegek, igy minden tanacsot, eszrevetelt jo szivvel fogadtak es ezerszer megkoszontek. Mig beszelgettunk, az oregek megittak az arakjukat (kb volt fejenkent 2-2 deci), aztan kihoztam a jo kis Gyulai Palinkamat, es megkinaltuk oket belole. Na azt ugy lehorpintette az oreg, hogy nem kellett sok ido hozza, rendesen bekarmolt tole. Azert az unokateso sem volt mar a helyzet magaslatan, igy elkoszontek tolunk.

Mi meg maradtunk a teraszon, jokat derultunk, hogy micsoda este volt, mennyit nevettunk es hogy megzuzta oket a palinka, amikoris elment az aram. Neztunk le az utcara, mindenhol volt, meg nalunk a foldszinten is, csak az emeleten nem volt semmi. A es en mentunk szolni, hogy valami gond van, jott is fel az oreg, haaat, jarni elegge kigyoban tudott, meg jo, hogy volt ket oldalt fal a lepcsonel, mert nem tudom, amugy mi tartotta volna meg. Kapcsolgatta fel-ala a kapcsolotablat, de hat lattuk, hogy nem ott van a problema, mert semmi nem volt ott levagva. A lement nekik segiteni, kerestek a problema forrasat, addig a lanyok hoztak gyertyakat suru elnezest kerve kozben, mondtam nekik, hogy semmi gond, majd megoldodik, ne aggodjanak. Kozben a fiuk a foldszinten "villanyszereltek", amikor is A lenntrol tudositva a teraszon levo Zsnek hangosan nevetve meselte el, hogy az oreget megrazta az aram. Veletlenul ralepett egy vezetekre es akkorat ugrott, mint egy bakkecske. :) Amugy ekkor derult ki, hogy az volt a gond hogy szetcsusztak a vezetekek, mivel nem egy normal, szigetelt vezetek jott fel az emeletre, hanem ot reszbol volt osszetakolva, az illesztesnel nem volt szigetelve, csak egy muanyag zacsko volt rajta. Miutan megigazitottak a vezeteket, maris lett ujra aram. :)  

Es ime, mi okozhatta a problemat, ezek A masnap keszult titkos felvetelei az emeletre futo vezetekrendszerrol.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr7313764590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása