K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Haputale fogsagaban

2018. március 29. - Kittcsi83

A reggelunket nyugiban kezdtuk. Bekesen megreggeliztunk, aztan az osszepakolas utan az volt a terv, hogy a hotel feletti teaultetvenyekre elmegyunk meg setalgatni. Ezt a tervunket keresztulhuzta egy kisebb konfliktus, ami a fizetes korul alakult ki.

Az A altal kiharcolt elso esti vacsorankat ki akartak velunk fizettetni, raadasul fejenkent 550 rupiat akartak erte kerni. Ennyiert meg sosem ettunk az itt tartozkodasunk alatt/fo. Vegul ezt baromira nem fizettuk ki, hiaba probalkoztak, ebben megallapodtunk abban, hogy az a vacsora az okozott kellemetlenesegek miatti kompenzacio. Ekkorra mar annyira elment az ido, hogy Zs csak epp felnezett, hogy mi van arra, de kiderult, hogy sok minden nincs.
Haromnegyed 11-re jott a transzfer ertunk, 11 elott par perccel meg is erkeztunk a vasutallomasora. Zs a NI-nal meg kiugrott egy arakot venni, aztán mire ideert, azzal a hirrel fogadtuk, hogy sajnos kesik a vonat, jo ha fel 1-re ideer.
A fiuk elmentek korbenezni, Zs teaultetvenyeken setalgatott, A meg sim kartyat vasarolt, neha hasznos lenne, ha volna ut kozben is internetunk, mert a public wifi kozteruleteken itt nem annyira jellemzo. Mi addig E-vel vigyaztunk a csomagokra.
Fel 1 korul jottek az allomasfonoksegrol es szoltak, hogy 2 korul talan ideer a vonat (amugy a mozdonynak volt valami baja). Ugyhogy fogtuk magunkat es elmentunk korbenezni, amig A vigyazta a csomagjainkat. Probaltunk szuvenirt keresni, de ahogy eddig sehol, itt sem talaltunk semmit.
Nyilván a vonat 2 korul sem ert ide. Mondtak, hogy nemsokara jon egy, ami tenyleg jott is, de nem fertunk fel ra. Az igazabol egy tehervonat volt, amihez hozzacsaptak 3 kocsit, abbol egy raadasul elso osztalyu volt, igy sanszos volt, hogy a csomagjainkkal nem fogunk felferni ra és sajnos ez igy is lett. Mondta az allomasfonok, hogy ne aggodjunk, nemsokara, ugy 20 perc mulva jon egy masik vonat, azon majd több vagon lesz. Na eltelt ez az ido, jott ujra es akkor még plusz 10 percet mondott. Vegul nagy nehezen valóban feltunt a vonat a tavolban és szabaditott ki vegul minket Haputale fogsagabol.
A vonaton Ellaig sokan voltak, aztán már Badullaig kb csak a helyiek. Igy meg tudtuk csodalni a Nine Arch Bridge-et a vonatbol úgy, hogy nem kellett kuzdenunk ajto melletti helyert.
5 koruk megerkeztunk Badullaba, atszalltunk egy masik vonatra, ami 17:50kor indult vissza Ellaba. A vonatjegyert kemeny 20 rupiat fizettunk, ami kb 33 Ftnak felel meg.
Na de aztan Badullaban is fogsagba estunk, a visszafele tarto vonatnak pedig motorhiba volt, igy nyilvan az sem indult el idoben. Vegul egy oras kesessel ugyan, de elindultunk.
Ellaban, ahogy leszalltunk a vonatrol kb mentunk 200 metert es ugy elkezdett szakadni az eso, mintha dezsabol ontottek volna. Kb esett 10 percet aztan gyorsan megindultunk a szallasra, nehogy elkapjon minket egy ujabb zuhe.
Hat elso ranezesre Ella egy turista getto, mindenhol feherek vannak, uvolt a zene mindenhonnan, villognak a fenyek es hangos minden. A szallasunk is egy bar hata mogott van, a szobaban halljuk a konyhabol es a teraszrol beszurodo zajokat. Hat, nem ez lesz eletunk legpihentetobb szallasa.

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr6513785008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása