K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

Es van, amikor menni fog!

2018. március 30. - Kittcsi83

Az elso estenk Ellaban nem sikerult annyira jol. Sokkolt minket a sok turista, az, hogy mindenhol barok es ettermek vannak, uvolt a zene mindenfelol es hompolyognek az emberek az utcan. Hova lett minden, amit megszoktunk es megszerettunk eddig? A jo kis helyi kajaldak, a kedves helyek, akik ha te ramosolyogsz, o azon nyomban visszamosolyog? Hol vannak a gyerekek, akik orommel probalnak szoba elegyedni veled a minimalis angoltudasuk ellenere? Sehol… ezek helyett kb kaptunk egy olyan valamit, mint Thaifoldnek Phuket, csak miniben. Egyaltalan nem is tetszett.

A szallasunk se volt epp a legjobb, egy etterem/bar hatuljaban voltunk, hallottuk estenkent a konyhat, illetve a felso teraszon levo elo bazsevalast. Miutan megerkeztunk es meglattam, hol a szobank harcos amazonkent visszamentem, hogy csereltetek szobat, de osszefutottam Á-val, majd o megmutatta, hogy az o szobajuk „ablaka” pont a bazsevalasra nez, igy hirtelen okafogyotta valt minden igyekezetem es inkabb hagytam a fenebe az egesz csere bizniszt.

Mivel itt nem volt reggelink, ezert masnap reggel gyorsan kiszaladtunk kajaert, illetve eletunkben eloszor igenybe vettuk a mosodai szolgaltatast is. Szerencsenk volt, mert meg aznap delutan mehettunk is a tiszta ruhakert.

9 orara beszeltuk meg az indulast, ekkor indultunk az elso allomasunkhoz, a Nine Arch Bridge-hez. Ugyan ezen mar egy nappal elotte 2x is atmentunk vonattal, egyszer meg vilagosban, masodszorra mar sotetben, de itt Ellaban ez az egyik latvanyossag, ahogy az emberek megnezik ahogy ki vagy be bujik a vonat az alagutbol es elotte vagy utana atmegy nyilvan a hidon. Persze mar meg se lepodtunk azon, hogy a vonat kesik, igy meg varnunk kell egy csoppet, ha eme latvanyossagot latni akarjuk. Míg mi E-vel az arnyekban ucsorogtunk es beszelgettunk, addig Zs boszen itta  a kokuszokat es a kokuszdioval kulonbozo tudomanyos kiserleteket vegeztek a híd kozepen Á-val, ami kb abbol alhatott, hogy egyet ledobtak es vajon a kovetkezovel eltalaljak-e azt, ami mar odalenn van.* Ok remekul elszorakoztak ezzel, aztan mivel nem jott a vonat, felszolitottak minket, hogy akkor menjunk, de ekkor felcsendult a tuloldalrol egy „the train is coming” mondat, ugyhogy ok felszaladtak egy kialotopontra fotozni, mi meg E-vel a vonatsin mellol neztuk vegig, ahogy a vonat gyokkettovel athalad a hidon. Egy elmeny volt!! �

Na aztan meg mivel nem jutottunk fel ugyebar az Adam-csucsra, ezert az volt a terv, hogy akkor az Ella-nal levo kicsi Adam-csucsra megyunk fel. Megmondom oszinten, semmi kedvem nem volt mar maszni, egyreszt dog meleg volt, masreszt az elozo maszas ota a kellemes izomlaz a vadlimbol nem mult meg el. De hat nyilvan ezert vagyunk itt, hogy megnezzuk mindent, amit lehet, igy nem nyivakolhattam tovabb, hogy ne menjunk.

Az utunk teaultetvenyeken at vezetett, fel, s majd le, aztan vegre odaertunk a hegy aljahoz, nyilvan erre is lepcso vezetett fel, de szerencsenkre nem 5500 darab.  Megmasztuk ezt is a dogleszto hosegben. Az idojaras alkalmazasunk azt mondta, hogy a napi maximum homerseklet 23 fok lesz, ehhez kepest, ha nem volt vagy 32 fok arnyekban, akkor semennyi. Omlott rolunk a víz, raadasul kozeledett egy zivatar is, ugyhogy a paratartalom meg magasabb volt es a nap is kemenyen egetett. A csucsrol gyonyoru panorama tarult elenk a kornyezo hegyekre, illetve  az Ella-sziklara. Itt picit elidoztunk, aztan vegul elindultunk vissza a varosba. Szoval legalabb a kis Adam-csucsra feljutottunk, ha mar a nagyra nem sikeredett.

A muut elott nem sokkal volt egy hely, ahol arultak kokuszdiot, de ugy, hogy a kokuszlehez kevertek ananasz vagy passiogyiumolcs, vagy lime levet/puret. Zs kert egy ananaszosat, en meg egy passiogyumolcsoset. Hat elkepesztoen finom volt, eddig sehol sem talalkoztunk ezzel a megoldassal. Nagyon otletes egyreszt es tenyleg nagyon finom.

Innen mar tenyleg hazasetaltunk, gyorsan elhoztuk a mosodabol a cuccainkat, majd vacsi utan hazamentunk osszepakolni. Út kozben lattunk egy bar, ahol happy hour-ban adtak csapolt!!! sort, igy vegul oda ultunk be este, bamultunk ki a fejunkbol, mikozben egy tok jot beszelgettunk. 

* Sajnos K nem értette meg a tudományos kísérletünk lényegét, ami valójában egyáltalán nem holmi kókuszpetanque volt, ellenben a kókuszdió szilárdságát próbáltuk meg kideríteni az által, hogy vajon kibírja-e, ha egy kb 70 méteres zuhanás után egy sziklára esik. Az eredményről azonban sajnos nem tudok beszámolni, mivel nem sikerült eltalálni a sziklát ;o)

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr7413787254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása