K&Zs nagy kalandjai

K&Zs nagy kalandjai

K&Zs jelentkezik

2016. szeptember 01. - Kittcsi83

Itt mar epp este 10 utan vagyunk, keszulodunk lefekudni. Holnap megyunk majd Miyajimaba, Shinkanzenezunk ismet, koran fogunk kelni.

Elnezest kerunk Mindenkitol, aki olvas minket, hogy nem jelentkezunk rendszeresen. Megmondom tok oszinten, en ennyire meg nem faradtam el nyaralasban, mint most. Ez a kilencedik nap, amikor reggetol estig jarjuk a varost vagy epp kirandulunk. Holt idonk csak annyi van, mig egy vonaton/buszon/metron ulunk, de akkor is piheno uzemmodban vagyunk (foleg en) es a labaimat pihentetem. Eletemben nem volt meg ilyen fajdalom a labamban, nem is izomfajdalom ez, hanem faradtsag. Egyszeruen a 6-7-8 oras alvas alatt nem tud regeneralodni a talpam es hol vizholyaggal kuzdok, hol sarokfajdalommal, ami miatt egyre lassabb es robotosabb a mozgasom, elegge viccesen nezhetek ki ilyenkor.

Szoval, meg van ket napunk itt Kioto kornyeken, holnap ugye Miyajima, ott kirandulunk majd es megnezzuk a hires Torii kaput. Aztan szombaton Naraba megyunk, ott is kirandulunk, vasarnap meg egy kis modosulas van az eredeti programhoz kepest, Himejibe megyunk, Zs most talalta ki, megnezzuk a kastelyt, aztan indulunk vissza Tokioba, a Narita repterre.

Annyi elmeny er minket amugy az ut soran, hogy egyszeruen azt nagyon nehez lenne leirni. Annyira masok a japanok, hogy elkepeszto. Teljesen mashol tartanak, mint mi vagy akar mas europai orszag. Annyival fejlettebb itt minden, hogy arra szavak sincsenek. Hihetetlenul eszszeruen, pontosan mukodnek itt a dolgok, lenyegesen megkonnyitik es segitik az ember eletet.

Csak egy pelda: a buszmegalloban nincs jegyvasarlasi lehetoseg (vagyis gondoljuk nem mindenhol). Jon a busz, kinyitja az ajtajait, megdol oldalra, hogy ne kelljen nagyot lepni fel ra. Leszallas elott van lehetoseg a buszon egy automatabol (mi masbol) penzt valtani aprora. Az automata ugy valtja fel a penzt, hogy egy vagy ket (vagy tobb) jegy pontosan kifizetheto legyen. A fizetes szinten egy automataba tortenik, az leszamolja a penzt, amit beleszorunk. Ha az oke, akkor mar mehetunk is ki a busz elso ajtajan. Egy alkalommal a buszvezeto rank is szolt kedvesen, hogy menet kozben ne maszkaljunk, mert fekezhet a busz, majd a valtast, fizetest intezzuk akkor, ha megallt a busz. Ja, es a jegy nem dragabb a buszon, ugyanannyi, mint a megvasarolt jegy.

Tokio, Nikko es Kamakura is gyonyoru volt, imadtuk. Az elso napunk volt kisebb csalodas, mikor kirandultunk a Fujinal, nem olyanra szamitottunk az elmondasok alapjan, mint amilyen vegul volt. De vegulis jot kirandultunk, lattuk a Fujit is szerencsere, igy nem banjuk, hogy elmentunk oda is, de lehet erdemesebb lett volna ezt a napot meg pluszban Kamakurara szentelni.

Most Kiotoban vagyunk ugye, ez is gyonyoru, a modern varos mellett ott van a regi, tipikus regi japan hazakkal, kimonoba oltozott nok setalnak az utcan, mindenhol lampasok, nagyon hangulatos latvanyt nyujt az egesz varos.

Kajak finomak, bar nekem azert kicsit iztelenek. Zsnek mondjuk szusi szempontbol ez maga a paradicsom, elkepeszto, hogy milyen valasztek van. A kajalas azert nem olcso, egy foetel atszamolva 1000-1500 Ft korul van es akkor meg nem ittunk hozza semmit. 

Amit imadok, hogy kb 1 km-en belul szinte mindig van nyilvanos wc es neha olyan tiszta, hogy az valami hihetetlen. Persze a luxus wc (fenek es egyeb moso funkcioval, futessel elattott verzios) is siman van mindenhol, ez nem csak a hotelben vagy gondolom a lakasokban talalhatok meg. Meg a szupermarketekben is van nyilvanos wc, amit barki hasznalhat.

No, most pedig elkoszonok, alszunk mar, ahogy irtam, holnap korai keles es indulas lesz. 

Szurkoljatok, hogy jo idonk legyen, mert az elorejelzesekbol azt lattuk, hogy kezd elromlani az ido, es az esos varosnezesbol kicsit elegunk lett Naraban, ugyhogy az elkovetkezendo ket es fel napban lehets felhos napos ido, csak esos ne! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kandzsnagykalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr9911668816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása